BÚTOROK

Esetenként régi műszakilag-esztétikailag érdekes tárgyak kelnek új életre a műhelyemben. Ilyenkor a régi mesterek munkáját és az eltelt évtizedek hatásait is igyekszem egyszerre megőrizni és új funkcióval feltölteni. Máskor új anyagokból készülnek „ipari” stílusú bútorok kézimunkával. Ez a nyers és erőt sugárzó stílus áll hozzám a legközelebb.

Kovácsolt, üveglapú kisasztal

Valaha kovácsolt jellegű csillár volt és beragyogott egy nappalit. Most pedig üveglapú kisasztalként ragyoghat be ismét egy lakóteret. Tömör vas váz, gumi tartóbakok és egy edzett biztonsági üveg lap. Nincs kispórolva belőle az anyag! A fémet (hogy ne csak tudd, hogy az, hanem láthasd is) csiszolás után színtelen lakkal kezeltem.

Az üveglap átmérője 80 cm., az asztal magassága 49 cm., a teljes súlya kb. 25 kg.

Az ára: 89000 Ft.

Ha megvennéd, kattints IDE.

Fali kulcstartó

Egy 100 éves ágykeret egy része él tovább ebben a fali kulcstartóban, megfűszerezve egy kis acéllal. Így lesz egyszerre régi és új, klasszikus és modern.

A magassága 70 cm., a szélessége 42,5 cm.

A képen látható példány már elkelt, de van még az alapanyagból, így megrendelés esetén néhány héten belül elkészítek egy hasonlót.

Az ára: 39000 Ft.

Ha megvennéd, kattints IDE.

Honda kerék kisasztal

30 év, sok-tízezer kilométer és megannyi kaland után most a szobádba költözhet ez a japán ipari műremek. Egy sokat megélt Honda CB750 motor hátsó kereke kapott új életet a kisasztal egyik lábaként. A másik láb tömör acél, az asztal lapja pedig legalább 30 éve száradó, 4 cm vastag tölgyfa deszkákból készült. A fát gyalulás és csiszolás után saját keverésű, nagy mennyiségű méhviaszt tartalmazó waxszal kezeltem, hogy selymes fényű és tapintású legyen.

Az asztal magassága 51,5 cm., a súlya kb. 25 kg. A lap mérete 52 x 71,5 cm. A Honda kerék anyaga rozsdamentes acél és alumínium. A hegesztett fém láb színtelen lakkal, az asztal lapja méhviaszos waxszal kezelve.

Az ára: 79000 Ft.

Ha megvennéd, kattints IDE.

Acél gerenda asztal

HEA 120 acél gerenda és 40 mm. vastag tölgy deszkák adják az alapját ennek a nehéz és masszív asztalnak. A lapja 48 x 106 cm.; a magassága 40 cm.; a súlya kb. 30 kg.

A fém részeket antikolás és passziválás után színtelen lakkal fújtam le. A fa részeket méhviaszos waxszal kezeltem.

Az ára: 65.000 Ft.

Ha megvennéd, kattints IDE.

Talajfúró szobainas

Egy talajfúró gép fúrószára, HEB 200 acél gerenda, 30 éve száradó tölgyfa együtt váltak egy igazán egyedi, valóban ipari stílusú szobainassá. A vállfák anyaga is tömör acél. Van benne bőven anyag, ahogy én szeretem…

Az acél színtelen lakkal, a faanyag gyalulás és csiszolás után méhviaszos waxszal kezelve. A teljes magassága 132 cm., a súlya kb 25 kg.

Az ára: 69000 Ft.

Ha megvennéd, kattints IDE.

TV és hi-fi állvány

Többféle változatot készítettem már; a szerkezeti felépítés és a méretek is szabadon választhatóak.

3.5 cm. vastag tömör tölgy lapok, masszív vas szerkezet.

Egy másfajta design:

Én a fát leginkább méhviaszos waxszal, a vasat pedig csiszolás után színtelen lakkal szeretem bevonni. De igény esetén a fém szerkezet színes fedőfestékkel fújása és a fa színtelen lakkozása is megoldható.

Ha a képeken látottaktól eltérő ötelted van, akkor is keress bátran, és meglátjuk mit tudok tenni az ügy érdekében.

Az ár a szerkezet felépítésétől, a kért méretektől és a felületkezeléstől is függ. Kérj árajánlatot!

Industrial polc és szekrény

Polc és/vagy szekrény konyhába, szobába, vagy bármilyen helységbe. A méretek és az elrendezés teljesen szabadon választható. A fém váz csiszolva, színtelen lakkal fújva, de választott színre festve is kérhető. A ajtók és a polcok élfóliázott bútorlapból, vagy akár tömör fából is lehetnek. A pult lehet „gyári” munkalapból, vagy, mint a képeken, vastag tömör fából (itt akác) is. A bútor teljesen személyre szabható.

Az ára a választott mérettől, elrendezéstől, anyaghasználattól és felületkezeléstől is függ. Kérj árajánlatot!