BÚTOROK

Esetenként régi műszakilag-esztétikailag érdekes tárgyak kelnek új életre a műhelyemben. Ilyenkor a régi mesterek munkáját és az eltelt évtizedek hatásait is igyekszem egyszerre megőrizni és új funkcióval feltölteni. Máskor új anyagokból készülnek „ipari” stílusú bútorok kézimunkával. Ez a nyers és erőt sugárzó stílus áll hozzám a legközelebb.

Kovácsolt, üveglapú kisasztal

Valaha kovácsolt jellegű csillár volt és beragyogott egy nappalit. Most pedig üveglapú kisasztalként ragyoghat be ismét egy lakóteret. Tömör vas váz, gumi tartóbakok és egy edzett biztonsági üveg lap. Nincs kispórolva belőle az anyag! A fémet (hogy ne csak tudd, hogy az, hanem láthasd is) csiszolás után színtelen lakkal kezeltem.

Az üveglap átmérője 80 cm., az asztal magassága 49 cm., a teljes súlya kb. 25 kg.

Fali kulcstartó

Egy 100 éves ágykeret egy része él tovább ebben a fali kulcstartóban, megfűszerezve egy kis acéllal. Így lesz egyszerre régi és új, klasszikus és modern.

A magassága 70 cm., a szélessége 42,5 cm.

Honda kerék kisasztal

30 év, sok-tízezer kilométer és megannyi kaland után most a szobádba költözhet ez a japán ipari műremek. Egy sokat megélt Honda CB750 motor hátsó kereke kapott új életet a kisasztal egyik lábaként. A másik láb tömör acél, az asztal lapja pedig legalább 30 éve száradó, 4 cm vastag tölgyfa deszkákból készült. A fát gyalulás és csiszolás után saját keverésű, nagy mennyiségű méhviaszt tartalmazó waxszal kezeltem, hogy selymes fényű és tapintású legyen.

Az asztal magassága 51,5 cm., a súlya kb. 25 kg. A lap mérete 52 x 71,5 cm. A Honda kerék anyaga rozsdamentes acél és alumínium. A hegesztett fém láb színtelen lakkal, az asztal lapja méhviaszos waxszal kezelve..

Acél gerenda asztal

HEA 120 acél gerenda és 40 mm. vastag tölgy deszkák adják az alapját ennek a nehéz és masszív asztalnak. A lapja 48 x 106 cm.; a magassága 40 cm.; a súlya kb. 30 kg.

A fém részeket antikolás és passziválás után színtelen lakkal fújtam le. A fa részeket méhviaszos waxszal kezeltem.

Talajfúró szobainas

Egy talajfúró gép fúrószára, HEB 200 acél gerenda, 30 éve száradó tölgyfa együtt váltak egy igazán egyedi, valóban ipari stílusú szobainassá. A vállfák anyaga is tömör acél. Van benne bőven anyag, ahogy én szeretem…

Az acél színtelen lakkal, a faanyag gyalulás és csiszolás után méhviaszos waxszal kezelve. A teljes magassága 132 cm., a súlya kb 25 kg.

TV és hi-fi állvány

Többféle változatot készítettem már; a szerkezeti felépítés és a méretek is szabadon választhatóak.

3.5 cm. vastag tömör tölgy lapok, masszív vas szerkezet.

Egy másfajta design:

Én a fát leginkább méhviaszos waxszal, a vasat pedig csiszolás után színtelen lakkal szeretem bevonni.

Industrial polc és szekrény

Polc és/vagy szekrény konyhába, szobába, vagy bármilyen helységbe. A fém váz csiszolva, színtelen lakkal fújva. A ajtók és a polcok élfóliázott bútorlapból. A pult vastag tömör fa (akác).