BÚTOROK

Esetenként régi műszakilag-esztétikailag érdekes tárgyak kelnek új életre a műhelyemben. Ilyenkor a régi mesterek munkáját és az eltelt évtizedek hatásait is igyekszem egyszerre megőrizni és új funkcióval feltölteni. Máskor új anyagokból készülnek “ipari” stílusú bútorok kézimunkával. Ez a nyers és erőt sugárzó stílus áll hozzám a legközelebb.

acél gerenda asztal

HEA 120 acél gerenda és 40 mm. vastag tölgy deszkák adják az alapját ennek a nehéz és masszív asztalnak. A lapja 48 x 106 cm.; a magassága 40 cm.; a súlya kb. 30 kg.

A fém részeket antikolás és passziválás után színtelen lakkal fújtam le. A fa részeket méhviaszos waxszal kezeltem.

Az ára: 45.000 Ft.

Ha megvennéd, kattints IDE.

TV és hi-fi állvány

3.5 cm. vastag tömör tölgy vagy akác lapok, masszív vas szerkezet.

A méretek és a felületkezelés szabadon választható. (Én a fát leginkább méhviaszos waxszal, a vasat pedig csiszolás után színtelen lakkal szeretem bevonni. De igény esetén a fém szerkezet színes fedőfestékkel fújása és a fa színtelen lakkozása is megoldható.)

Az ára: a kért méretektől és felületkezeléstől függően változik

Kérj árajánlatot!

industrial polc és szekrény

Polc és/vagy szekrény konyhába, szobába, vagy bármilyen helységbe. A méretek és az elrendezés teljesen szabadon választható. A fém váz csiszolva, színtelen lakkal fújva, de választott színre festve is kérhető. A ajtók és a polcok élfóliázott bútorlapból, vagy akár tömör fából is lehetnek. A pult lehet “gyári” munkalapból, vagy, mint a képeken, vastag tömör fából (itt akác) is. A bútor teljesen személyre szabható.

Az ára a választott mérettől, elrendezéstől, anyaghasználattól és felületkezeléstől is függ. Kérj árajánlatot!

talajfúró szobainas

Egy talajfúró gép fúrószára, HEB 200 acél gerenda, 30 éve száradó tölgyfa együtt váltak egy igazán egyedi, valóban ipari stílusú szobainassá. A vállfák anyaga is tömör acél. Van benne bőven anyag, ahogy én szeretem…

Az acél színtelen lakkal, a faanyag gyalulás és csiszolás után méhviaszos waxszal kezelve. A teljes magassága 132 cm., a súlya kb 25 kg.

Az ára: 46000 Ft.

Ha megvennéd, kattints IDE.

kovácsolt, üveglapú kisasztal

Valaha kovácsolt jellegű csillár volt és beragyogott egy nappalit. Most pedig üveglapú kisasztalként ragyoghat be ismét egy lakóteret. Tömör vas váz, gumi tartóbakok és egy edzett biztonsági üveg lap. Nincs kispórolva belőle az anyag! A fémet (hogy ne csak tudd, hogy az, hanem láthasd is) csiszolás után színtelen lakkal kezeltem.

Az üveglap átmérője 80 cm., az asztal magassága 49 cm., a teljes súlya kb. 25 kg.

Az ára: 55000 Ft.

Ha megvennéd, kattints IDE.

Honda kerék kisasztal

30 év, sok-tízezer kilométer és megannyi kaland után most a szobádba költözhet ez a japán ipari műremek. Egy sokat megélt Honda CB750 motor hátsó kereke kapott új életet a kisasztal egyik lábaként. A másik láb tömör acél, az asztal lapja pedig legalább 30 éve száradó, 4 cm vastag tölgyfa deszkákból készült. A fát gyalulás és csiszolás után saját keverésű, nagy mennyiségű méhviaszt tartalmazó waxszal kezeltem, hogy selymes fényű és tapintású legyen.

Az asztal magassága 51,5 cm., a súlya kb. 25 kg. A lap mérete 52 x 71,5 cm. A Honda kerék anyaga rozsdamentes acél és alumínium. A hegesztett fém láb színtelen lakkal, az asztal lapja méhviaszos waxszal kezelve.

Az ára: 53500 Ft.

Ha megvennéd, kattints IDE.

sámli éjjeli szekrényke olvasólámpával

Egy nyugdíjas korú akác sámli, egy korban hozzáillő vas cső darab, egy “békebeli” bakelit izzó foglalat, egy modern lámpaernyő, az ötlet és a munka… Az asztalka lapját meggyalultam, a többi felülete-textúrája az elmúlt legalább 50 év hatásait őrzi.

A fa lazúrozva, a fém rozsdátlanítva, passziválva és színtelen lakkal kezelve. Teljes magassága 93 cm, az asztalka magassága 40 cm., a lapja 40×17 cm. LED “izzóval” együtt adom.

Az ára: 21.000 Ft.

Ha megvennéd, kattints IDE.